BANANBRÖD

Många har förmodligen lite extra mycket tid hemma nu, då kan man ju passa på att prova att laga ny mat eller att baka. Ni som följer mig vet att jag alltid improviserar när jag lagar mat, jag följer i princip aldrig ett recept. Följer jag något grundrecept byter jag oftast ut flera saker pga använder alltid vad jag har hemma! Därför ser allting alltid olika ut men tycker också det är bra att man lär sig att använda upp vad man har och förstår att väldigt mycket väldigt enkelt ofta kan bytas ut. Jag höftade verkligen med allt nedan men ta efter smak och tycke. Jag gillar att ha i lite havregryn osv, inte så mycket socker utan så det blir lite matigare. Men mixa, se efter hand vad som ser bra ut. Känns det rinnigt, ha i mer mjöl osv. Mixade det i ordningen nedan:

Smält smör
Kokossocker
3,5 mogna bananer
3 ägg
Mandelmjöl 
Havregryn
Vaniljprotein
Honung
Salt
Kardemumma

Topping: banan, chiafrön, pecannötter, solrosfrön, kardemumma.

Hade de inne i ugnen på 175 grader men vår ugn är vääldigt/ojämn värme seg. Brukar nog va 35 min ca på bröd likt detta men i vår får man ha det 45-50 min minst, borde haft inne det aningen längre. Men blev ändå väldigt bra skulle jag säga! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg