FÖRTYDLIGANDE

Inte för att jag fått några frågor men alltid bra att vara tydlig.

Reklamlänkar/adlinks- tydligt utmärkt i början av inlägget. En reklamlänk är i de flesta fall en länk där jag kan tjäna pengar om det sker ett köp från den som klickat. I vissa fall är det en fast ersättning per klick som betalas ut. Reklamlänkar är inte ett betalt samarbete utan ofta en produkt jag personligen gillar/tycker är fin och bara vill tipsa om. För att detta extra tydligt ska märkas som en betallänk (finns många namn) så använder jag alltid branded content på instagram (då det står i betalt samarbete med,- pga enda annonsmärkningen man kan välja. Men jag skriver även #adlink. Så det är inget samarbete med ett företag- jag har inte haft något avtalt med företaget utan har en produkt jag gillar och vill tipsa om helt enkelt 🙂

Ifall storyn på instagram istället inleds med I SAMARBETE MED är ett det ett betalt/avtalat samarbete med företaget och då innehåller storyn/bilden även givetvis branded content taggen högst upp. Är alltid tydlig med att säga detta direkt så man är medveten om detta.

Rekommenderade inlägg

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *