SELLERIJUICE UTAN JUICEPRESS

Innehåller reklamlänkar.

Länk till mixern jag använder. // Större glasen här. // Lägre glaset heter Gail vattenglas också köpt på Royal Design, slutsålt helt och hittar det ej, mest liknande jag hittar är detta. Beiget fat hittar ni här!

Ni som följer mig på mitt workout konto vet att jag är helt såld på sellerijuice. Åsikterna ang om sellerijuice är många och delade. Har ni ingen koll vad jag pratar om – googla och läs på. Finns hur mycket information som helst. Det jag tycker det gör för mig är hur som helst att jag känner mig fräsch, känner att jag får mycket energi ifrån det och får en jämn energinivå under hela dagen. Jag tycker det är gott, bara känns bra och tycker det är en härlig start på dagen helt enkelt. Har haft mindre huvudvärk än vanligt och fått bättre hy- sen om det har att göra med kosttillskott jag tar, nya ansiktsprodukter eller sellerijuice är svårt att säga. Kanske en kombo.

Hela grejen med sellerijuice är i alla fall att det ska drickas på tom mage. Sellerijuice är ENDAST selleri. Den ska juicas eller mixas och sedan silas. Man måste absolut inte ha en juicepress utan det går utmärkt att göra det i en mixer. Jag har en press men föredrar mixer sättet då det går mycket snabbare att rengöra (egentligen är hela processen snabbare). Man mixar selleribitar med pyttelite vatten. Ingenting annat ska till sellerijuicen om man vill ha just effekterna från den. Inga bitar, ingen is, ingen citron, ingenting. Endast selleri för då tar tarmen upp det allra bäst!

Steg 1. Köp ekologisk selleri. Jag har på många ställen läst att icke ekologisk selleri är en av de mest besprutade grönsaker och i den mån att nästan allt bra med den kan tas ut av att den är så otroligt besprutad. Därför- köp ekologisk. Även den är otroligt viktig att skölja väldigt noggrant. Skär ett helt selleripaket i små bitar och skölj. (4,7 dl ska det helst bli. Är man nybörjare, börja gärna med mindre då det kan ha en väldigt utrensande effekt).

Mixa med lite vatten! Har man en bra mixer behövs inte mycket alls.


Sila bort ”fruktköttet” – drick dirket. Som jag har förstått det är det bäst att göra den färsk varje morgon, inte förvara i kylskåp. Ni som följer mig och vet hur jag ser på hälsa vet att jag inte tror på mirakel kurer – däremot tycker jag för mig att sellerijuice i samband med min övriga kost och livsstil är ett fräscht, härligt komplement som jag genuint tycker om och mår bra av.

Mina rutiner ändras hela tiden och nu i en veckas tid har jag efter sellerijuicen druckit en annan grön juice också. Idag gjorde jag den på: en halv gurka, ett halvt paket spenat, en lime, en citron, några stjäklar selleri till. (Gör den på samma sätt). I mina gröna juicer tycker jag om att ha allt som är grönt. Tar alltid vad jag har hemma men mitt grundtänk : någon sallad/blad/grönkål, någon citrus och alltid gurka! Annars kan man ju ha i lite vad man vill, egentligen alla gröna grönsaker man gillar. I min smak- desto grönare desto godare. Ingefära är ju alltid en hit det också såklart 🙂

Så till vänster har vi den gröna juicen och höger selleri. Selleri dricker jag först ett tag innan den andra. Sen har jag lite vitaminer från Younicorn vitamins och Synbiotics från Puori.

Går jag upp tidigt dricker jag kaffe eller grönt te innan detta för att vakna till- sen kanske jag går och tränar eller vad jag nu gör. Sen sätter jag mig i lugn och ro och dricker mina juicer och något glas vatten. Är riktigt dålig på att dricka mycket under dagens gång så skönt att börja dagen med massor att dricka som känns fräscht dessutom!

  1. För bästa effekt ska ingenting drickas innan eller 30-40 min sellerijuicen, kan vara värt att nämnas. Håller med om att det är sjukt fräscht, renande och att kroppen håller sig fräsch hela dagen.

    1. Skrev det några gånger på ig men då blev alla läkare tokiga och sa att jag borde läsa fysiologi och näringslära för då skulle jag minsann veta att det bara gäller om man är sjuk haha, så valde att ej ta med det

  2. Vad ska man använda för ”mixer” eller vad det är för att göra gröna juicer på ex. spenat/andra bladgrönsaker?? Man vill ju att den ska bli slät och inte känna småbitar. Tips?? Har en juicepress men den funkar inte till sådant märkte jag 😅

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg