15 saker du kan göra hemma i helgen

Det verkade som det var väldigt många som sitter hemma uttråkade i helgen och behövde lite tips på vad man kan sysselsätta sig med. Vi alla har förmodligen väldigt mycket mer tid hemma än vanligt, då tycker jag helt enkelt att vi ska TA VARA PÅ DET. Det är nu du har tid för att…

 • ORGANISERA.Mest classic tipset men ärligt talat. Passa på att rensa och organisera. Du kommer tacka dig själv efteråt! Även om hemmet blir upp och ner under tiden- att sedan öppna ett skåp och att se harmoni. Det är vardagslyx! Finns ju så många skåp, badrumsskåp, skafferi, underklädeslåda, alltialla-lådor i kök/hall OSV. Listan kan göras lång och det är faktiskt bara att börja pricka av.
 • RENSA. Gör dig av med saker du inte använder. Sälj i någon second hand app, fråga om någon kompis vill byta något eller skänk till välgörenhet.
 • LUSSEBAK. Baka årets första lussebullar.
 • PROVA ETT NYTT RECEPT. Gå in på Zeinas hemsida och hitta ett recept du aldrig lagat förut. Hon har SÅ mycket gott jag bara måste prova.
 • SERIE MARATHON. Se The Queens Gambit, The Undoing, Älska mig, Kärlek & Anarki, Top Dog och Björnstad. Eller någon annan serie. Sträck kolla, ät chips, lösgodis. Vet ni va, duka fram en buffé och kolla exakt så länge du vill.
 • RING, RING. Ring dina äldre släktingar du inte kan träffa just nu. Eller någon annan dig nära som du inte kan träffa. Ingen är längre än ett samtal bort. 2020 ändå va!
 • LJUDBOK. Ladda ner appen Bookbeat (obs nu blir det reklam här eftersom vi har ett pågående samarbete, men älskar det genuint och vill verkligen tipsa) jag har ju en rabattkod som fortfarande är giltig och ger alla nya användare en gratis månad, har ni inte provat- passa på. Finns hundratusentals böcker och det är faktiskt perfekt att lyssna på en ljudbok när man städar hemma. Jag har ju även en bokklubb med en bok som ska utvärderas och diskuteras den 30e, passa på att börja lyssna på den: 5 sekunders regeln.
 • STÄDA. Jag menar städa rent det som är smutsigt men som du knappt visste behövde en omgång. Jag gjorde detta för någon helg sedan, tömde filter på tvättmaskin, rensade duschavlopp, brunnen i diskmaskin, torkade över alla lister och skåp OSV. För mer inspo kolla någon städhashtag på tiktok, man blir faktiskt sjukt städningssugen.
 • EN KLASSIKER: Baka Gertrudes berömda kladdkaka, den är faktisk sjuk.
 • URSÄKTA. Lyssna på senaste avsnittet av Ursäkta och få dig ett gott skratt. Jag lyssnade i sängen när min pojkvän somnat och som han sa ”jag vaknar av att hela sängen skakar för du skrattar så mycket”. Ni vet när man ligger där och försöker hålla det inom sig, skratta tyst men det istället blir som någon slags fnissande vibration. Gick sådär:)
 • LÅNGPROMENAD. Ta på dig och gå åt ett håll du vanligtvis inte går åt. Fööörsök hitta en helt ny promenad! Miljöombyte i vilken mån det än må vara är nyttigt.
 • SPAKVÄLL. När jag ger mig in i mitt ”hemma spa” kommer jag nästan aldrig ut. Det är timmar av masker, skrubber och det finns faktiskt ingen känsla som slår efteråt när man gjort allt det där lilla extra inom varje område som finns. REN känner man sig då.
 • HEMMATRÄNING. Min favorit är Melissa Wood Health’s app. Kostar en slant men den är guld värd när man har noll inspo på yogamattan där hemma. I love her!
 • PYSSLA? Jag tycker verkligen att alla på sociala medier är så bra på att hitta på pyssliga grejer just nu. Folk gör twistade ljus, målar tavlor, gör om möbler. För bäst info kolla detta på TikTok med skulle jag säga.
 • DATENIGHT hemma. Laga en ordentlig trerättersmiddag och ha egen restaurang hemma. Myskläder är fantastiskt men känner man att man bott i mjukisarna lite för länge, ja men klä upp dig. Man blir glad av det! Ta på dig något fint och gör exakt som om du skulle ut och träffa folk.

Ta din tid och försök ha en positiv inställning i en lugnare men tuffare tid. Var snälla mot varandra. Det behövs just nu mer än någonsin! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg