VAD SKA MAN KÖPA PÅ BLACK WEEK?

Skriver ju vanligtvis bara kortfattade inlägg på engelska men tänkte ta detta på svenska för enkelhetens skull. Kände väl hur som helst att jag bara ville dela mina åsikter.

I min mening bör absolut inte Black Week leda till att du köper MER än du behöver, egentligen bara att du köper samma saker du ”tänkt” att köpa men kanske ”sparat dig till” pga att du mer eller mindre vet att det är bättre priser. Jag vet att man bombarderas med bra erbjudanden överallt i samtliga kanaler. Det har dock aldrig påverkat mig negativt, snarare att jag under hösten/till jul försöker tänka och planera så jag kan spara pengar på dyrare inköp jag tänkt på över en längre tid.

Black Week har under åren kommit att bli en vecka när nästan alla sänker sina priser. Man kan absolut prata om överkonsumtion etc- eller så kan man bara vända på det och vara den smarta personen som helt enkelt sparar sig tills dess. Inte köper mer. Inte köper annat. Inte köper onödigt. Fattar såklart att det är mer komplext än så och det är väl egentligen ren och skär psykologi att man gillar bra erbjudanden och inte tänker helt klart när det står olika % med rabatter, en högre än den andra, röda siffror och reklam riktad att få oss att vilja ha. I år blir det väl däremot inte den hetsiga stämningen i butik eftersom det kommer shoppas mer online, vilket ur den synpunkten nog är bra. Jag är faktiskt riktigt kass på att shoppa i butik, tänker mycket mer efter när jag beställer än går in i fysisk butik. Är ni likadana?

Förra året var vi precis i flytten vilket gjorde att vi köpte en hel del inredning, en TV som var nedsatt på över 50%, jag köpte träningsskor och även min vanliga hudvård. Men that’s it. Vi var dock så nöjda med alla våra köp! Vi sparade verkligen mycket pengar och allt vi köpte var verkligen förutbestämt och saker vi velat ha länge. På dyrare lampor, möbler kan en 30% rabatt göra otroligt mycket!

Tips på saker att köpa på Black Week:

 • Elektronik/grejer till köket. Har du länge funderat på ny TV, högtalare, köksmaskin, mixer? Passa på, elektronik butiker har ofta sjuka rabatter faktiskt! Även överlag allt till köket är ju inte de roligaste grejerna.
 • Beauty jag alltid vill ha hemma. Jag brukar alltid fylla på med mina dyrare hudvårdsprodukter som jag alltid köper. Samma sak med smink och hårvård. Dock skulle jag aldrig beställa något ”nytt” jag inte provat tidigare- utan kör på mina gamla klassiker som jag VET att jag älskar och använder UPP varje gång.
 • Julklappar. Ska ni byta julklappar i din familj? Ja, varför inte passa på nu. Dock måste jag säga att även julklappar fått en helt annan mening genom åren. Självklart är det otroligt FINT och roligt att ge presenter till någon man tycker om, men mängden och det ”onödiga” känns inte lika aktuellt längre. Min viktigaste när jag köper julklappar är: köpa något jag vet personen ANVÄNDER och tycker om. Vet du inte? Gör lite research och kolla runt. De bästa presenterna är de man sliter ut!!
 • Vinterjacka/skor/dyrare stickat plagg. Har du länge suktat efter en dyr dunjacka, ett par kängor, en kashmirtröja? Ni vet ju att jag överlag alltid är för kvalitet över kvantitet. Sen förstår jag givetvis att alla inte kan eller vill och satsar mer på budgetkläder. Men hur som helst- något årstids baserat du behöver. 🙂 Bra BASplagg går ju alltid hem och behövs.
 • Julpynt. Jag äger inte ett en enda julgrej och har i år lovat min kille att ta tag i det och göra det lite mysigt hemma. Är ni i samma sits som oss och hittar något bra erbjudande kan in väl tipsa haha!

Jag ska i alla fall hålla ögonen öppna och kika efter: en likadan TV som vi har fast en liten till sovrummet, ett objektiv till min kamera, ett par New Balance skor och en matberedare. Kanske en stavmixer också för det har jag ingen just nu. Sen lite julgrejer då. Känns ju dock som en lite onödig krimskrams grej, men så använder man väl oftast det man köper typ hela livet om det inte går sönder. Men detta är saker jag tänkt köpa länge men väntat in Black Week för hehe.

Jag brukar ju i vanliga fall göra en guide med tips på allas reor- en ärlig fråga? Är det något ni anser som bra och ett bra tips att ha ”allt samlat” eller är det något som bidrar till en överdriven konsumtion för er?

Jag vet att det jag och många influencers visar utåt inte är hållbart i en miljösynpunkt och jag funderar mycket på hur jag ska ställa mig till fast fashion och konsumtion framöver. Hur jag ska se över mina samarbeten, vad jag ska tacka nej till och vad som känns rätt att göra. Det har kommit en väldigt mycket större medvetenhet hos ALLA de två senaste åren skulle jag säga. Det har vuxit fram en kunskap många (inklusive jag själv) tidigare inte riktigt haft. Det är bra, viktigt, man behöver ta ställning och tänka på vad man visar i sina kanaler. KOM ihåg- ingen är perfekt, så länge man börjat en utveckling så är det bra. Det är mycket som ska ändras och det sker inte över en natt. Men let me just say, jag funderar verkligen på hur mitt 2021 ska vara och vad jag ska stå för. Nu kanske någon tänker- du har en blogg som handlar om kläder och ja det har jag. Kläder, mode, att sätta ihop kreativa collage och fina saker är något jag verkligen tycker är roligt. Men jag skapar mycket kollage för att ge bilder på ”såhär kan man tänka” ”såhär kan man styla” kanske något man redan har. Sen uppskattar jag verkligen själv när någon tipsar om mycket fint, det får mig ofta att fundera ännu mer innan man slår till.

Vi ALLA har en omställning i vårt konsumtionsbeteende framför oss och jag tycker verkligen det är på tiden. Men med det sagt, var inte för hårda. 

Jag har ett klädsamarbete nu innan Black Week drar igång (sen har jag tackat nej till 5 st klädsamarbeten), sen har jag ett beauty och ett inom elektronik. Kan även berätta att vi kommer att ha ett Black Week erbjudande på Peonias. Men det är så jag tänk inför kommande vecka i alla fall.

Överlag hade jag väl tänkt att tipsa om mina favoritgrejer här på bloggen ifall jag ser att det är bra rabatter. På bloggen brukar jag ju tipsa genom reklamlänkar- men en reklamlänk är ju inte ett samarbete utan egentligen bara något man kan få betalt för ifall det blir ett köp (i vissa fall klick men oftast endast köp) så ni hänger med haha. Men känns som ni har full koll på allting faktiskt. Hur som helst känns det som en rimlig Black Week vecka i min mening.

Och shoppar ni på Black Week, shoppa smart. Tipsa gärna ifall ni har några smarta val grejer man kan passa på att köpa!

 1. Thank you so much for talking about this! No one is perfect, but putting it out there that you think about these things & that they are important to you, is a huge step! x

 2. Så bra att du lyfter detta mer och faktiskt ger din bild av det 🙂 jag har själv valt att inte promota black friday alls i år, och det känns vettigt att du också tagit avstånd från många samarbeten under denna vecka. Håller med att man absolut kan handla under black friday, men att inte köpa 7 par jeans ”bara för att det är rea” utan tänka till månader i förväg för att planera för nödvändiga köp under rean. Fler influencers borde ta lärdom av dig och våga börja lyta detta i sina kanaler! Heja!!

  Ps, tror många hade uppskattat att se lite mer vintage och secondhand tips från dig! 😀

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg